Droom jij ook van rentenieren in Portugal? Hoe een goede accountant die droom waar kan maken.

Categories featured, Rentenieren in Portugal

Droom jij ook van rentenieren in Portugal? Hoe een goede accountant die droom waar kan maken.

Welke ondernemer droomt er nu niet van rentenieren op het strand nadat hij met pensioen is gegaan? De zon op je hoofd en het zand onder je voeten, dat klinkt als de ideale manier om je oude dag door te brengen, toch? Of je nou van Portugal of van een ander warm land droomt, een goede planning en degelijke voorbereiding kunnen die droom werkelijkheid laten worden!

 

Administratie

Voor de meeste ondernemers is de administratie niet hun favoriete onderdeel van het werk. Een goede accountant neemt je die zorg in elk geval uit handen. De tijd die je bespaart kun je dan weer besteden aan de dingen die jij leuk vindt en die je bedrijf doen groeien, zoals het bedenken van nieuwe producten of het aanboren van nieuwe markten. Tegenwoordig zijn er genoeg accountants te vinden die zich specialiseren in kleine en middelgrote ondernemingen en daar hun tarieven op aanpassen. Zo is Brockbernd een accountant in Zwolle met betaalbare tarieven en deskundige dienstverlening voor kleine en grotere bedrijven.

 

rente

 

Fiscale voordelen

Een goede accountant regelt niet alleen je administratie, maar kan je ook helpen bij het opstellen van de aangifte inkomstenbelasting. Daarnaast kan een accountant ook tips geven om zo weinig mogelijk belasting te betalen. Dat kan bijvoorbeeld door het toepassen van aftrekposten en vrijstellingen en door slim om te gaan met de afschrijvingen van bedrijfsmiddelen en de bedrijfsauto. De kosten voor de accountant worden overigens gezien als zakelijke kosten en zijn dus aftrekbaar en de BTW daarop ook. Hoewel je als kleine ondernemer niet verplicht bent om de administratie uit te besteden, kan het dus zeker voordelen opleveren om dat wel te doen. De gouden regel hierbij is dan ook dat een goede accountant zichzelf terug verdient.

 

Van je pensioen genieten in Portugal

En hoe zit het nou met dat pensioen in Portugal? Voor ondernemers is hun bedrijf veelal hun pensioen. Een gezond bedrijf dat zo weinig mogelijk kosten maakt en zoveel mogelijk winst draait is daarom bijna letterlijk van levensbelang. Maar een accountant kan je ook adviseren over andere manier om geld opzij te zetten voor je pensioen om je dromen waar te maken. Iedereen wil genieten van zijn oude dag, of het nu in Portugal is of niet. Vandaar waarschijnlijk dat de vraag naar accountants nog steeds toeneemt, zoals dit bericht op Nu.nl aangeeft.

 

Nog geen bedrijf?

Heb je nog geen eigen bedrijf, maar denk je erover om voor jezelf te beginnen? Ook dan kan een accountant of boekhouder je van advies voorzien. Zo kan een accountant je helpen met het opstellen van een ondernemingsplan en je tips geven over de financiering. Ook hebben accountants verstand van rechtsvormen en kunnen ze je adviseren over de beste rechtsvorm voor je bedrijf. Zo geef je jouw bedrijf vorm op de manier die precies bij jou en jouw dromen past.